Poprzedni
Następny

Nóż Hakata Samura Harakiri

Kategoria Noże
110,00 zł
Brutto
Obecnie brak na stanie

Nóż Samura Harakiri Hakata jest idealnym narzędziem do precyzyjnego krojenia, siekania i szatkowania. Dzięki swojej konstrukcji i kształtowi, doskonale sprawdza się w pracy z mięsem, warzywami oraz owocami. Jego ostrze o długości 171 mm pozwala na dokładne cięcie, a lekka konstrukcja zapewnia wygodę i kontrolę podczas pracy. Jest to nóż, który szczególnie nadaje się do zadań wymagających precyzji, takich jak krojenie cienkich plastrów mięsa, siekanie ziół, czy przygotowywanie składników do sałatek i dań wymagających drobnych cięć.

Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:• Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.• Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).• Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.• Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.• Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;• Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.• Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.• Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.• Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.

Inne produkty z kategorii Noże

Nóż Hakata Samura Harakiri
110,00 zł
Brutto