Poprzedni
Następny

Herbertz japoński nóż kuchenny Santoku 170mm (3473

Kategoria Noże
138,01 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

Santoku - oryginalny japoński nóż szefa kuchni z niemal prostą jak w tasaku krawędzią tnącą. Służy do siekania. Specyficzna konstrukcja sprawia, że nóż japoński Santoku dobrze radzi sobie zarówno z krojeniem mięsa bez kości, jak i siekaniem czy szatkowaniem warzyw oraz owoców. Pozwala na długotrwałe krojenie twardych produktów, bez obawy o zmęczenie dłoni. Profesjonalni kucharze docenią nóż typu Santoku za możliwość wysokiego i niskiego krojenia. Wyprodukowany w Japonii.

Noże japońskie Santoku o doskonałym ostrzu

Noże kuchenne Santoku mają perfekcyjnie wyważone ostrze, wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Klinga jest szeroka, długa i zaokrąglona. Nadaje się idealnie do krojenia większych owoców i warzyw, w tym arbuzów, dyń, cukinii i kapust. Można nią również swobodnie rozgnieść czosnek. Szeroka klinga noży kuchennych Santoku służy też przenoszeniu wszystkich pokrojonych produktów wprost do salaterki, miski oraz na patelnię. Zamocowana na antypoślizgową rękojeść służy kucharzom przez lata. 

Głownia - wykonana z niskowęglowej stali nierdzewnej 420J2. 

Rękojeść - z naturalnego niemalowanego dębu japońskiego. Zamocowany na rękojeści pierścień zapobiega wysunięciu się klingi.

Nóż zapakowano w tekturowe prezentowe pudełko. 

Opracowanie: firma Sharg®

Inne produkty z kategorii Noże

Herbertz japoński nóż kuchenny Santoku 170mm (3473
138,01 zł
Brutto