Herbertz japoński nóż kuchenny Usuba 170mm (347417
Kategoria Noże
138,01 zł
Brutto
Obecnie brak na stanie
Santoku - oryginalny japoński nóż szefa kuchni z niemal prostą jak w tasaku krawędzią tnącą. Służy do siekania. Specyficzna konstrukcja sprawia, że nóż japoński Santoku dobrze radzi sobie zarówno z krojeniem mięsa bez kości, jak i siekaniem czy szatkowaniem warzyw oraz owoców. Pozwala na długotrwałe krojenie twardych produktów, bez obawy o zmęczenie dłoni. Profesjonalni kucharze docenią nóż typu Santoku za możliwość wysokiego i niskiego krojenia. Wyprodukowany w Japonii.
Głownia - wykonana z niskowęglowej stali nierdzewnej 420J2.
Rękojeść noża kuchennego Santoku wykonano z naturalnego, niemalowanego dębu japońskiego. Zamocowany na rękojeści pierścień zapobiega wysunięciu się klingi.
Nóż japoński Santoku zapakowano w tekturowe prezentowe pudełko.
Noże japońskie Santoku o doskonałym ostrzuNoże kuchenne Santoku mają perfekcyjnie wyważone ostrze, wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Klinga jest szeroka, długa i zaokrąglona. Nadaje się idealnie do krojenia większych owoców i warzyw, w tym arbuzów, dyń, cukinii i kapust. Można nią również swobodnie rozgnieść czosnek. Szeroka klinga noży kuchennych Santoku służy też przenoszeniu wszystkich pokrojonych produktów wprost do salaterki, miski oraz na patelnię. Zamocowana na antypoślizgową rękojeść służy kucharzom przez lata.
Dane techniczne:Numer produktu: 347417Rodzaj stali: Stal Nierdzewna 4200J2Długość głowni: 170 mmDługość całkowita: 295 mmWaga: 125 g
Opracowanie: firma Sharg®